22 Aralık 2012 Cumartesi

Müzik ve Akla Gelenler

Şimdi, Twitter güzel ortam. Samimi geliyor bana. Sevdiğim kişileri takip ediyorum, bu nedenle kafamın rahat olduğu bir yer. Diğer sosyal ortamlarda bu kadar keyif almıyorum hatta. Twitter bu nedenle özel bende. Bir diğer özel konu ise, müzik. Her ne kadar facebook kadar sürekli şarkı paylaşılmasa da, bazen öyle şarkılar paylaşılıyor ki, hayran kalıyorum. Uzun süredir bu şekilde şarkı paylaşarak kafamda yer edinen insanlar oldu haliyle. Aslında paylaşmasına bile gerek yok, bir müzisyen hakkında konuştuğum zaman birisiyle, radyo ve ya herhangi bir yerde o müzisyen ile ilgili paylaşımı görünce hemen aklıma o kişi geliyor. Şimdi kimler kafamda hangi şanatçılar ve ya gruplar ile yer edindi onlardan bahsedeyim.

AC/DC - Aslı Ege (camvarmi)

Ege ile tanışmaya başlarken sohbet ettiğimiz tek konuydu belkide. Sürekli bundan konuşurduk, haliyle zihnime kazındı. Konserlerinden bahsederdik, hangi şarkısı daha güzel onu tartışırdık. Kendisi de bayılır AC/DC'ye. Özetle AC/DC = Aslı Ege.

Brandon Flowers & The Killer - Erdi (erdiabiniz)

Erdi, müzik zevkine güvendiğim ender kişilerden. Sürekli yazar zaten, "müzik zevkime güvenenler favlasın." diye. Favlarımda hep. Bir gün aşırı sıkıldığımda şarkı tavsiyesi istedim ve "brandon flowers - only the young man" tavsiye etti. O gün bu gündür, günde en az üç kere dinlerim. Daha sonra BF solistinin aslında The Killers'ın da solisti olduğunu öğrendim. Haliyle o şekilde de aklıma gelmeye başladı. Hesabını falan kapatırsa Erdi, telefon numarasını alırım şarkı istemek için. O derece iyidir.

Cimilli İbo & Coldplay - Samet (jaggermen)

Twitter'da yaptığın makaraya o kadar çok gülüyorum ki, Cimilli İbo level atladı bende. Olur da babam "çay tv" izlerse veya "karadeniz fm" dinlerse, aklıma geleceksin emin ol. Şaka bir yana, çılgın atan her şarkı bana seni hatırlatır. Bir de Coldplay. Az küfür etmedik Türkiye'ye gelmiyorlar diye.

Pink Floyd - Ali Neşet (utanmiyorum)

Ya ben PF'a bayılırım ancak Ali Neşet'in "Pink floyd yarrak gibi grup" tweetini gördüğümden bu yana ne zaman dinlesem aklıma gelir. Tabi ki sevmeyebilir doğaldır. Ben sadece "yarrak gibi grup" dediğini hayal ediyorum ve bu ilginç bir şekilde güldürüyor beni. Saygı duyuyorum tabi ama Pink Floyd ile kazındı aklıma. Ne zaman dinlersem dinleyeyim, aklıma gelecek sanırım :)

Model - Tanju (tnjgdk)

Tanju sınıf arkadaşımdır. Arkadaş hafif kalır, biraz daha fazlası. Okula langırt oynamaya gidiyoruz gibime geliyor. Derslerde sıkılırız genelde. Ara verildiğinde hemen kantine gidip langırt atarız. Langırt esnasında, istisnası olmayan bir durum yaşardık. Yalanım varsa iki gözüm önüme aksın, SİZE YEMİN EDERİM HER KANTİNE GİRİŞİMİZDE "MODEL - PEMBE MEZARLIK" ÇALIYOR. Anlam veredik bu duruma. Koy verdik bir süre sonra, allahtan yeni klip çektilerde kurtulduk. Model denince aklıma geliyor Tanju. Bunu okuyunca gülümseyecektir zaten eminim :)

MFÖ - Fatih (07fatihcetin)

Fatih ile de sınıf arkadaşıyız. Arkadaş lafın gelişi, biraz daha ötesi bizim durum. Hemen konuya gireyim, sesim pek güzel değildir. Yani normal ses tonumda bir sıkıntı yok ama şarkı söyleyemiyorum. Fatih kareoke yapacaktı ve birisini arıyordu. Bende 4 tekila ve 2 bira'nın etkisi ile kareoke sahneye atlayıverdim. Sesi arka plan'a atarak kalabalığı coşturmayı hedefliyorduk. "Ele güne karşı" şarkısı bizim için biçilmiş kaftandı. Zaten MFÖ'yü çok severim, Fatih gibi birisiyle şarkısını söyleyince daha da bir güzel oldu bence. MFÖ'deki F, Fatih benim için.

Andrea - İnci (senbanabaksana)

Bulgaristan göçmeni olarak tanıdığım çok az kişi var ve İnci bunlardan bir tanesi. Oda arkadaşım da göçmen olduğu için odada genelde bulgaristan havası esiyor. Dolayısıyla dinlediğim şarkılarda aklıma İnci geliyor. Bulgar müziklerini çok severim. Kıpır kıpırdır çoğu. Çok fazla güzel şarkı vardır.

Jamie Lidell - Erdem (tekinsizmantar)

Jamie Lidell'i yeni keşfettiğim zamanlarda Erdem'in facebookta benim hiç dinlemediğim bir Jamie Lidell şarkısı paylaştığını gördüm ve en çok onu sevdim. Favorim olduğu içinde birden bire aklıma Erdem kardeşim geliyor.

Hayko Cepkin - Zeynep (Larienli)

En ilginç eşleşmelerden biri sanırım :) Zeynep'i çok severim, mükemmel birisidir. Bir gece tweetlerini okumaya başladım ve devamı geldi. Bırakamadım yani, iniyorum sürekli eskilere doğru. Daha sonra bu böyle gidecek heralde dedim ve yeni indirdiğim albümlerden Hayko'yu attım playlist'e. Albümün tamamını dinledim ve hala okuyordum tweetleri. Bırakamamıştım. Haliyle, artık Hayko dinlediğimde aklıma Zeynep gelecek :)

Radyo dinlediğim her an - Emre (emrecantekgul)

Radyo dinlemeyi çok severim. Geceleri özellikle, kaliteli radyo bulmak zordu. Ancak bu adam öyle bir arşive ve ses'e sahip ki, ilaç gibi geldi denilebilir. Yaptığı yayın ve dinlettiği şarkılar tek kelime ile enfes. Yayında olduğu zamanlar bilgisayar başındaysam, yayını dinlememe gibi bir lüksüm yok. O derece iyidir. (radyomood.com) Dinleyin!

Backstreet Boys - İrem (gizlinumara)

Şimdi diyeceksin ne alaka? Şöyle ki, yıllardır hep kulağım "backstreet boys"a aşina fakat bir kez bile dinlemişliğim yok. Üşeniyordum resmen açmaya. Sonra tekrar konusu geçti bir yerlere, "yeter abi ne bu hep karşıma çıkıyor" dedim ve facebooka girdim. "ne güzel şarkısın sen" diyerek şarkısını paylaşmışsın. "AÇIYORUM LAN YETER NEYMİŞ BAKALIM" diyerek açtım ve bir güzel göt oldum. Güzelmiş gerçekten. Buzları İrem sayesinde kırmıştım.

İsmini bilmediğim her şarkı - Begüm (analitikbayan)

Begüm güzel şarkıları paylaşmayan birisi. Bu nedenle radyoda veya televizyonda daha önce dinlemediğim güzel bir şarkı çaldığında, "acaba onun beğendiği şarkılardan mı?" demeden edemiyorum. Biraz da dargınım, 1-2 tane söylese ne olacak sanki? Yemeyiz ya! :) Bu yazıyı okursan eğer, özellikle 2 şarkı istiyorum senden. Lütfeeen!

Tüm dubstep şarkılar - Yalçın (kayitsizkaldim)

Dubstep sevmem, ama Yalçın kardeşim seviyorsa vardır bi bildiği. Duyduğum zamanlarda aklıma Yalçın gelir. Yalçın denince aklıma gelen diğer şeyler; Camer soft ve CARLSBERG. Adam biradan da anlıyor.

Arctic Monkeys - Melis (msevgi)

Melis'e de inanılmaz güvenirim. Müzik zevki harikadır. Sırf şarkı paylaşalım diye connected2.me'de sabahlaşmışlığımız da vardır. Attığı şarkılar arasında kötü olan yok zaten, öyle bir ihtimal de yok. Ancak "Arctic Monkeys" bambaşka. Hafızalara kazındınız Melis hanım.

Kibariye - Ravza (kibariyeloji)

Kibariye dinlemem ama olur da kazara duyarsam, aklıma Ravza gelecektir eminim. Kullanıcı adı nedeniyle yani :)

Tabi ki bunların özel bir anlamı yok. Sadece akla gelmek ile alakalı. Bir insan üzerinde bıraktığınız etkiye göre değişiyor durum. Siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama bence güzel bir durum bu. İnanın bana, gerçekten aklıma geliyorsunuz.



4 yorum:

  1. ĞAĞĞAĞAĞAĞA uyuyamadım ve merak edip girdim, SENİ YEĞRİM çocuk, nice connectedlı şarkılı Arctic Monkeysli sabahlara. <3

    YanıtlaSil
  2. HIAHHHH ahhaha bende seni yerim. Arctic harika ya.

    YanıtlaSil
  3. :)) saolsaın kardeşim :) Güzel günlerimizden biriydi :)) Mikrofon sana yakışıyor :))))

    YanıtlaSil
  4. "A have a wire, speak to the mic bitch!" dediğini hissettim nedense :)

    YanıtlaSil